Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dottern Natalia Bryant och hustrun Vanessa Bryant. Foto: TT

Mångmiljonskadestånd för olycksbilder på Kobe Bryant

Uppdaterad
Publicerad

Staden Los Angeles har dömts att betala 31 miljoner dollar i skadestånd då poliser och brandmän tagit bilder efter den helikopterkrasch 2020 där basketstjärnan Kobe Bryant, hans dotter Gianna och sju andra dödades, skriver Los Angeles Times.

Skadeståndet delas mellan Bryants änka Vanessa Bryant och Chris Chester, vars fru och dotter också omkom i olyckan.

I helikopterolyckan den 26 januari 2020 dödades den tidigare LA Lakers-spelaren Kobe Bryant, hans dotter Gianna, två av hennes basketlagkamrater och ytterligare fem personer ombord. Helikoptern var då på väg till en basketturnering för flickor i Los Angeles.

Flera poliser och brandmän tog närgångna bilder vid olycksplatsen. Bilder som de påstås ha delat efter olyckan.

Försvarsadvokaterna ifrågasätter inte att bilderna togs, men hävdar att de aldrig har spridits offentligt och att de nu har raderats. Men Bryants och Chesters advokater hävdar att det inte är känt om eller hur bilderna har spridits eftersom man inte har utrett det ordentligt, och att det tog lång tid innan polisernas och brandmännens telefoner och datorer undersöktes.

Bryant en av NBA:s största stjärnor

– Sanningen är att staden inte har någon aning om vem som hade bilderna och vem de skickade dem till, sade Bryants advokat Craig Lavoie under sitt slutanförande.

Kobe Bryant var en av NBA:s största under sina 20 år i ligan. Han spelade sin sista NBA-match 2016. Bryant spelade under hela sin proffskarriär för LA Lakers och blev NBA-mästare fem gånger. Han vann OS-guld med USA 2008 och 2012.

Kobe Bryant blev 41 år. I tisdags skulle han ha fyllt 44.

Från arkivet: Kobe Bryant – framgångarna och skandalerna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kobe Bryant under sin sista match i karriären Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.