Kobe Bryant Foto: Bildbyrån

Rapport visar – Kobe Bryants pilot avfärdade vädervarning

Uppdaterad
Publicerad

Kvällen före den helikopterkrasch som dödade basketikonen Kobe Bryant och ytterligare åtta personer ska företaget som arrangerade turen ha uttryckt oro över vädret, skriver Los Angeles Times.
Det framgår av en ny rapport som har offentliggjorts av USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NTSB. Enligt rapporten ska piloten Ara Zobayan bara timmar före kraschen ha försäkrat helikopterföretaget om att väderförhållandena ”borde vara okej”.

I NTSB-rapporten på 1 700 sidor framgår det även att Zobayan verkar ha blivit desorienterad av dimman, och att han uppgav att han steg med helikoptern när den i själva verket var på väg nedåt, skriver nyhetsbyrån AP.

Rapporten drar inga slutsatser om vad som orsakade kraschen och ska följas upp med en slutrapport.

I helikopterolyckan den 26 januari dödades den tidigare LA Lakers-spelaren Kobe Bryant, hans dotter Gianna, två av hennes basketlagkamrater och ytterligare fem personer ombord. Helikoptern var då på väg till en basketturnering för flickor i Los Angeles.

KLIPP: Kobe Bryants dödskrasch – detta har hänt (31 januari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kobe Bryants dödskrasch – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer