Lollo Halvarsson gjorde 19 poäng i segermatchen. Foto: Bildbyrån

Historisk första seger för Wetterbygden

Wetterbygdens damer har tagit första segern någonsin i basketligan.

Lolla Halvarsson var poängbäst när nykomlingen slog Uppsala med 92-64.

– Så kul att få vara med om det här, säger nyförvärvet Cajsa Uhrström till Jönköpings Posten.

Stjärnan Lollo Halvarsson svarade sin vana troget för ett stabilt arbete – i dag blev det 19 poäng för landslagscentern som satte åtta av elva tvåpoängsförsök och landade på 73 procent. Halvarsson sänkte dessutom tre straffkast och tog fyra returer under sina 34 minuter på planen.

Wetterbygden, som gör sin första säsong i den högsta ligan, rivstartade och hade 28-14 efter första perioden. Period två och tre blev desto jämnare men i den sista kom det avgörandet rycket. Hemmalaget vann de sista tio minuterna med 26-15 vilket gav slutresultatet 92-64.

För Wetterbygden, som bildades för bara fyra år sedan, var det första segern någonsin i den högsta ligan.