Wetterbygden överkört i historiska debuten

Uppdaterad
Publicerad

Wetterbygden blev fullkomligt överkört i sin ligadebut mot storfavoriten Luleå.

Fjolårets SM-vinnare var bättre på det mesta, avgjorde matchen tidigt och vann till slut med 102-53.

Redan efter den första perioden var ledningen 27-10 efter att Luleå gjort tio raka poäng i slutet av perioden. Wetterbygden hämtade sig aldrig efter det och det mesta handlade i stället om att hålla ner siffrorna.

Luleå, med fyra importspelare, hade större individuell skicklighet och var bättre på alla positioner. Chastity Reed, en av lagets nya amerikanskor, visade att hon blir nyttig för laget i år. Hon sänkte skott, gick mot korg och var allt som oftast ett stort hot offensivt.

Gästerna passerade också tresiffrigt i protokollet när Elin Lomgren sänkte en trea i slutet av den sista perioden. Det blev till slut 102-53 för Luleå som inledde sin jakt på sjätte raka SM-titeln i mästerlig stil.

I Wetterbygden gjorde landslagscentern Lollo Halvarsson ligacomeback. När hon sänkte två straffkast i den första perioden var det hennes första poäng i ligan sedan utlandsflytten 2009. Halvarsson spelade nästan hela matchen och blev poängbäst i nykomlingen med 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.