Foto: Per Danielsson/ Frilansfotograferna

Historisk match i Östersund: ”Vi ska visa att vi är värda en final”

Uppdaterad
Publicerad

I SM-slutspelet skulle Jämtland basket för första gången i historien spela en semifinal i Östersund. Det som skulle bli en stor fest inför fulla läktare blev istället en stor besvikelse för Jämtland. Södertälje förstörde festen och vann med 91-100. Grundseriesegrarna har nu 2-0 i matcher.

I den första matchen i Södertälje var det just Södertälje som var de starkaste laget och vann med 86-73.

Biljetterna (1700) till den första historiska hemmamatchen i en semifinal för Jämtland basket tog slut på två timmar.

– Publiken har varit fantastisk hela säsongen och fortsätter vara de nu i slutspel, säger Adam Rönnqvist i Jämtland basket.

Matchen började jämnt, lagen följdes åt i första perioden men i andra perioden då ryckte Södertälje. Jämtland hade problem i både de offensiva och defensiva spelet medan Kings malde på. I halvtid var Södertäljes ledning 13 poäng, 36-49.

Södertäljes ledning utökades i tredje perioden och inför fjärde och sista så stod de 59-75.

Hemmapubliken vittrade en vändning när Jämtland endast hade tre poäng upp med 3.32 kvar att spela. Men Södertälje behåller kylan och lyckas reda ut det hela och vinner tillslut med siffrorna 91-100, poängbäst i Kings var Auston Barnes med 21 poäng. Södertälje leder nu med 2-0 i matcher.

– Det blir tufft att vända det här men vi ska visa våra fans att vi är värda att spela en final, säger Adam Rönnqvist.

Bäst i hemmalaget var Teyvon Myers med 27 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.