Memphis Grizzlies stjärna Ja Morant, 21, lämnade matchen mot Brooklyn i rullstol efter att ha skadat vänsterfoten. Foto: NBA.com

NBA-stjärnskottet fick lämna matchen i rullstol

Uppdaterad
Publicerad

Förra årets ”Rookie of the Year” i NBA, Ja Morant, har börjat årets säsong strålande.

Nu ser han ut att bli borta ett tag framöver.

I nattens match borta mot Brooklyn gjorde han illa vänsterfoten och fick föras ut till omklädningsrummet med hjälp av en rullstol.

Det var i slutet av den andra perioden som Memphis 21-årige stjärna Ja Morant hoppade in i en närkamp med Brooklyns Timothé Luwawu-Cabbarot och trampade snett i landningen.

Amerikanen reagerade kraftigt och hoppade omedelbart av planen på ett ben för att sedan sjunka ihop på golvet vid sidlinjen. Morant, som grinade illa, kunde inte stödja på vänsterbenet utan fick föras in i omklädningsrummet med hjälp av en rullstol.

Hans Memphis vann matchen med 116-111 efter förlängning, deras första seger den här säsongen, men då ska det noteras att Brooklyn vilade sina två största stjärnor i form av Kevin Durant och Kyrie Irving. I deras frånvaro drog Caris LeVert ett tungt lass med 28 poäng och elva assist.

Ja Morant hade inför nattens omgång inlett årets säsong urstarkt och snittat 36 poäng per match, om än bara efter två spelade matcher.

SE OCKSÅ: Rekordusla Clippers – låg under med 50 poäng i halvtid (28 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.