Jämtlandsseger trots stjärnfall – Köpings svacka fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland saknade två av sina bästa spelare.

Ändå blev det hemmaseger 96-87 mot Köping, efter en vändning i grevens tid.

Kvällen präglades också av Kobe Bryants tragiska bortgång, där Los Angeles-födda CJ Jackson i Köping Stars hade bytt tröja från nummer 1 till nummer 8 för att hylla den amerikanska basketlegendaren.

Jämtlands stjärnspelare Jordan Semple och Tomas Massamba var båda avstängda, som straff för att ha bråkat i matchen mot Södertälje Kings i fredags.

Men det stoppade inte jämtingarna.

Med fem sekunder kvar på matchklockan fick hemmalaget två straffkast vid ställning 79-81. En av ligans säkraste straffskyttar Steven Haney höll nerverna i styr och satte båda.

”Vi gjorde för många misstag”

Luften gick ur Köping och matchen till förlängning, där Jämtland bara tog poäng på poäng och till slut vann med hela 97-86.

– Vi gjorde för många misstag i förlängningen. Vi lyckades inte stänga matchen helt enkelt, säger Stars-guarden CJ Jackson till SVT efteråt.

Kvällen till ära hade Jackson, som är uppvuxen i Los Angeles, bytt till tröjnummer 8 för att hylla sin bortgångna idol Kobe Bryant.

Säsongens stora uppstickare Köping ligger kvar på andraplatsen i tabellen med en match mer spelad än Luleå, men upplever av allt att döma sin första svacka för säsongen med tre raka förluster.

Se reprisen av det spännande mötet på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.