Borås Linn Larsson och Anna Golob under en match i höstas. Foto: Bildbyrån

Klart: Sjuhärad får plats i basketligan

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att spelas dambasket i högsta ligan i Borås även till hösten.

Nybildade klubben Sjuhärad tar över Borås Baskets plats.

– Det är ju det här vi har kämpat för, säger sportchef Mattias Modig till Borås Tidning.

Tidigare i våras valde Borås Basket att dra ur sitt damlag från basketligan eftersom man ansåg att man inte skulle kunna driva två lag i högsta serien, då man även har ett herrlag i basketligan. Ledningen för damlaget bildade då en egen förening i hopp om att få vara kvar i högsta serien.

– Nu är det 14 lag per serie i Basketettan. Och när vi fick den tolfte platsen i ligan blir det optimalt, säger Modig.

Wetterbygden och Helsingborg har dragit sig ur på grund av dålig ekonomi.

”Förutsättningar finns”

Nu har Svenska basketbollförbundets styrelse godkänt Sjuhärads Basketförenings ansökan om att få ta över Borås plats genom att utfärda en dispens från tävlingsreglerna.

Styrelsen menar att ”förutsättningar för en långsiktigt livskraftig satsning finns”. Sjuhärad tar inte över några skulder och har presenterat ekonomiska garantier i form av partneråtaganden, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Dessutom finns en organisation kring laget med de gamla ledarna från Borås, samt en sportslig organisation med spelare och coach.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.