Wetterbygden tredje klubben att dra sig ur SBL

Uppdaterad
Publicerad

Wetterbygden blev i går tredje laget att på kort tid dra sig ur damernas basketliga till kommande säsong.

Det främsta skälet är ekonomin till följd av pandemins effekter.

– Vi gav beskedet till tjejerna i går och det var med en klump i bröstet, säger Andreas Grudemo, styrelseledamot i klubben.

Massflykten från SBL dam fortsätter.

Trots att Helsingborg säkrade kontraktet för fortsatt spel i högstaligan valde klubben att dra sig ur kommande säsong. Några veckor senare följde Borås efter och nu har Wetterbygden valt att dra i nödbromsen.

Ekonomin finns inte där.

”Det har påbörjats ett målmedvetet arbete med att stärka klubbens organisation och ekonomi för att möta de krav som ställs för spel i SBL Styrelsen ser detta beslut som en väg för att samla kraft under kommande år och målsättningen är att snabbt kunna komma tillbaka till basketens finrum”, meddelade man i ett pressmeddelande.

Andreas Grudemo, styrelseledamot i klubben, säger till SVT Sport att beslutet är väl överlagt.

– Det känns oerhört tungt. Vi gav beskedet till tjejerna igår och det var med en klump i bröstet, men det är något som är väl överlagt under lång tid. Det främsta skälet är ekonomin, vi har jobbat med flera budgetar med olika scenarion, säger han.

Han fortsätter:

– Rent sportsligt hade vi inte klarat av det, med de spelare vi hade velat ha, de coacher vi hade behövt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.