Hyllningar till Kobe Bryant Foto: TT

Kobe Bryant hyllas med eget pris

Uppdaterad
Publicerad

Basketvärldens hyllningar till Kobe Bryant fortsätter. Den nordamerikanska basketligan NBA har beslutat att uppkalla ett pris efter den omkomne stjärnan.

NBA-kommissionären Adam Silver berättade vid ett pressmöte att priset till den mest värdefulla spelaren (MVP) under All star-matchen, där säsongens bästa spelare möts, ska uppkallas efter Kobe Bryant.

– Vi funderade på hur vi bäst hedrar Kobe (Bryant). En av de saker som utmärker honom, förutom hans fem mästerskapstitlar, är att han varit med i 18 lag och har rekordet för MVP:s, sade Adam Silver vid ett pressmöte natten till söndag svensk tid, skriver ESPN.

Priset kommer fortsättningsvis att bära Kobe Bryants namn och delas ut för första gången vid All star-matchen som spelas på söndagen, lokal tid.

Los Angeles Lakers-legendaren Kobe Bryant, hans 13-åriga dotter Gianna och sju andra personer omkom i en helikopterolycka utanför Los Angeles den 26 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.