Los Angeles Lakers superstjärna LeBron James, som tidigare under säsongen slog alla tiders poängrekord i NBA, har ett snack med domaren i nattens match. Foto: TT

LA Lakers coach efter förlusten: ”LeBron var full med rivsår”

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan Stephen Curry var poängbäst med 27 när hans regerande mästarlag Golden State Warriors vann mot Los Angeles Lakers med 121-106 hemma i San Francisco tidigt på torsdagsmorgonen svensk tid i en tuff match.

– LeBron var full med rivsår, säger Lakers coach Darvin Ham och var inte nöjd med domarnivån. 

Därmed räddade Golden State Lakers första matchboll och reducerade kvartsfinalserien till 3-2 i bäst av sju matcher. Nästa match spelas i Los Angeles tidigt lördag morgon.

– Vi vet att det är en match i taget. Vi hade fokus att ta det ett anfall i taget och en period i taget. Om vi fortsätter att spela på vårt sätt tror jag att vi kan vinna matchserien, säger centern Kevin Looney enligt Reuters.

I en kamp om bollen med fem minuter kvar av matchen råkade Looney träffa Lakers-stjärnan Anthony Davis i huvudet med en armbåge. Davis togs med rullstol till omklädningsrummet för vidare undersökning.

”Börjar känna sig bättre”

– Han fick en smäll mot huvudet men börjar känna sig bättre redan nu, säger Lakers coach Darvin Ham om Davis, 23 poäng, som aldrig återkom i spel.

Lakersstjärnan LeBron James noterades för 25 poäng.

I de första fyra matcherna hade Golden State fått betydligt mer fouls än Lakers men i nattens match var det nästan helt lika: 18 för Golden State och 17 för Lakers.

– Jag vet inte vad en foul är längre. LeBron var full med rivsår. Vi lär inte ut hur man slår mot huvudet, suckar Ham om bedömningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.