Oklahomas guard Shai Gilgeous-Alexander blev hjälte i nattens NBA-match mot Los Angeles Lakers. Här är han, i vitt, i en duell med hemmalagets Russell Westbrook. Foto: TT Nyhetsbyrån

LA Lakers tappade ny jätteledning – föll mot bottenlaget

Uppdaterad
Publicerad

Bottenlaget Oklahoma City Thunder har bara vunnit två matcher i NBA den här säsongen.

Båda segrarna har kommit mot stjärnspäckade Los Angeles Lakers – i natt med siffrorna 107-104.

– Vi borde inte ha förlorat den här matchen, säger LA-veteranen Carmelo Anthony.

Los Angeles Lakers har inlett NBA-säsongen knackigt och i natt tappade man på nytt en stor ledning – den här gången med 19 poäng – och förlorade hemma i Staples Center.

Superstjärnan LeBron James lämnade sent återbud till matchen på grund av en sträckning i en magmuskel, och väntas bli borta i minst en vecka.

I hans frånvaro lyste radarpartnern Anthony Davis som toppade lagets statistik för poäng (29), returer (18) och assist (5).

Ändå var det motståndarlagets toppnamn, Shai Gilgeous-Alexander, som fick iklä sig hjälterollen. Han noterades för 28 poäng varav elva i den sista perioden.

Delikatess från halva plan

Den riktiga delikatessen var en trepoängare från lååångt utifrån, nästan halva plan, som betydde sex poängs ledning och 101-95 med bara 1.18 kvar på klockan.

– Normalt sett skjuter jag inte därifrån under match, utan bara på träning, men jag hade självförtroende och kände mig het i dag, säger ”SGA” till nba.com.

Lakers-veteranen Carmelo Anthony satte en trepoängare i slutskedet som innebar en poängs skillnad, men en smått komisk turnover av stjärnan Russell Westbrook med 21 sekunder kvar och två straffkast av Luguentz Dort innebar seger för gästerna med 107-104.

Har bara vunnit mot Lakers

Oklahoma, som ligger tolva i den västra konferensen, har bara vunnit två av sina åtta matcher den här säsongen.

Båda segrarna har kommit mot LA Lakers trots stora underlägen i matcherna. I natt var det 19 poäng, senast var det 26.

– Vi respekterar all talang som de har i laget, men med det sagt vill vi också visa vad vi går för. De har massa spelare som har gjort många bra saker, men vi är här för att tävla, säger hjälten Gilgeous-Alexander.

Los Angeles Lakers, som just nu ligger sexa i väst, hade tre raka segrar inför nattens omgång.

– Det handlade inte om att LeBron inte var med oss i dag. Vi är okej, men det smärtar att förlora två gånger mot samma lag och på samma sätt. Det är något vi måste ta ansvar för, säger 37-årige Carmelo Anthony.

Russell Westbrook:

– Vi har inte haft fullt lag i en enda match den här säsongen, men måste göra så gott vi kan ändå.

MER BASKET: Enes Kanter till SVT: ”LeBron är en mardröm att möta” (19 april 2021)

MATCHFAKTA

Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 104-107

(25-21, 27-27, 28-24, 24-35)

Poänggörare, Lakers: Anthony Davis 29, Russell Westbrook 27, Carmelo Anthony 21, Avery Bradley 9, Sekou Doumbouya 8, Wayne Ellington 3, Kent Bazemore 2, Dwight Howard 2, Malik Monk 2, DeAndre Jordan 1.

Oklahoma: Shai Gilgeous-Alexander 28, Luguentz Dort 17, Darius Bazley 14, Ty Jerome 14, Kenrich Williams 13, Derrick Favors 10, Mike Muscala 6, Josh Giddey 5.

Publik: 18 997 (Staples Center, Los Angeles).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.