Damian Lillard med 42 poäng mot Brooklyn Foto: Bildbyrån

Lillards 42-poäng tog Portland till play in

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnguarden Damian Lillard såg med sina 42-poäng till att Portland Trail Blazers tog sig upp på en åttondeplats i den västra konferensen. Laget är därmed klart för play in till slutspel. Portland vann mot redan slutspelsklara Brooklyn Nets med 134-133.

Portland Trail Blazers låg under med tio poäng mot Brooklyn Nets en bit in i matchen. Då steg Portlands stjärnguard Damian Lillard fram och såg till att laget kunde vända till seger med 134-133.

Lillards trepoängsskytte avgjorde

Vid ställningen 100-107 satte Lillard en lång trepoängare. Totalt satte Lillard 8 trepoängare och gjorde totalt 42 poäng i matchen.

Det här var Trail Blazers tredje raka seger i slutet av det återupptagna spelschemat. Den starka avslutningen gjorde att Portland nu tagit sig upp på en åttondeplats i tabellen.

NBA har i år valt att ha ett play in-spel mellan lag åtta och lag nio när marginalen mellan lagen är mindre än fyra matcher bakom. Portland möter nu niondeplacerade Memphis Grizzlies om en plats till slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.