Thomas Massamba och Luleå vann hemma mot Nässjö. Foto: Bildbyrån

Efter chocken i premiären – Luleå tillbaka på vinnarspåret

Fjolårsfinalisten Luleå åkte på ett chockresultaten i premiären när de förlorade hemma mot nykomlingen Wetterbygden.

Det såg stundtals ut att kunna bli ytterligare ett chockresultat i andra omgången mot Nässjö – men favoriterna kan nu andas ut efter segern med 96–68.

Efter den skrällartade förlusten med 77–88 i premiärmatchen mot Wetterbygden i fredags var det upplagt för krisstämning hos storfavoriten Luleå inför den andra omgången mot fjolårets jumbo Nässjö.

Nässjö, som gjorde sin säsongspremiär, såg stundtals också ut att kunna bjuda på ytterligare en skräll. Hemmalaget hade svårt att få ett ordentligt grepp om det vitklädda bortalaget men hade ändå ledningen med 25–17 efter den första perioden.

Nässjö överraskade

Nässjö lyckades dock närma sig Luleå och många Luleåsupportrar fruktade en ny upphämtning likt i förlusten mot Wetterbygden när det enbart stod 41–38 inför halvtidsvilan.

I den andra halveken fick Luleåstjärnorna Denzel Andersson och Robert Gilchrist ta tag i kommandot och ledde laget till en tiopoängsledning. Men ytterligare en gång skulle Nässjö komma in i matchen.

Drog ifrån i slutet

I den tredje minskades avståndet till enbart fem poäng, och det var först i den sista perioden som de blåklädda skulle visa varför de tippas som SM-vinnare hos många experter.

Laget fick en rejäl islossning och drog till slut ifrån till det fina resultaten på 96–68, till både glädje och lättnad bland hemmasupportrarna.

I kvällens andra match i basketligan vann Borås hemma mot Uppsala med 113–83 i lagens första match för säsongen.