Luleå besegrade Södertälje på bortaplan. Foto: Bildbyrån

Luleå visar storform inför slutspelet

I eftermiddagens möte mellan Luleå och Södertälje tog Luleå sin femte raka vinst.

Matchen mellan tabelltvåan, Luleå och tabellsexan, Södertälje slutade 70-63.

I den sista omgången mellan Luleå och Södertälje började gästande Luleå starkt i Täljehallen. Bortalaget visade sig stabila i både offensiven och försvarsspelet. Men i den andra perioden var Södertälje tillbaka i matchen och det stod 36-36 efter den andra perioden.

Men i den tredje perioden fallerade. Och i den fjärde, och sista perioden visade Luleå på fortsatt dominans.

Bortlaget gjorde det fortsatt svårt för hemmalaget, och Luleå kunde komfortabelt få med sig ännu inför kvartsfinalerna.

Luleå kommer att den 24:e mars ställas mot IK Eos på hemmaplan i den första kvartsfinalen av tre.

Och Södertälje kommer att ställas mot Umeå den 25:e.