Matchboll för Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping spelade till sig en matchboll i semifinalserien mot Borås. Dolphins vann det fjärde mötet med 81–69.

Det blev inte en repris på det förra mötets spänning när Borås tog emot Norrköping i det fjärde mötet i basketligans semifinalserie mellan lagen.

Bortalaget Norrköping fick en flygande start och ledde med tio poäng efter bara fyra minuter, och den ledningen skulle visa sig vara avgörande.

– Vårt försvar i första halvlek och vi var inte speciellt bra i returtagningen, de får för många andra chanser, sade Jacob Sigurdarson som var Borås bäste spelare med 17 poäng till Sportsground.

För även om Borås stundtals började kämpa sig ikapp orkade man inte hålla tempot uppe tillräckligt länge och ledningen gick snart tillbaka igen. Slutresultatet skrevs till 81–69 och Norrköping är nu bara en vinst ifrån sin andra raka SM-final.

– Vi bestämde oss för att sakta ner tempot idag, anfallet var inte perfekt men tillräckligt bra för att vinna, sade Norrköpings Joakim Kjellbom till Sportsground efter matchen.

Och för Kjellbom själv var det en lugnare match än det varit tidigare. 39-åringen vilades mycket under matchen efter att ha spelat nästan 50 minuter i den förra.

– Det har varit tre tuffa matcher innan, det var skönt att få vinna även om jag var lite sliten idag.

Nästa match spelas tisdagen 24/4 i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.