Los Angeles Lakers vann den första NBA-finalen mot Miami Heat. Foto: Kim Klement/USA Today/Bildbyrån

Miamis mardröm: NBA-finalförlust mot Lakers och dubbla skador

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers är storfavoriter mot Miami Heat.

I den första NBA-finalen visade de varför.

De vann med 116–98 – och Miami drabbades dessutom av tre skador.

– Det är bara att förbereda sig för nästa match nu, säger Miamis Kendrick Nunn.

Nederlagstippade Miami chockade favoriten Los Angeles Lakers i början av den första NBA-finalen och gick upp till en 13-poängsledning i den första perioden.

Därefter var det roliga slut för Miami. Innan den första halvleken var över hade Lakers gått upp till en 65–48-ledning, och i den andra var Miami aldrig ens i närheten av att hota Lakers.

– Det blev svårt för oss när vi hamnade i underläge, sade guarden Kendrick Nunn på en digital presskonferens efter matchen.

Trippla skador

Förlusten var inte det enda som tyngde Miami efter matchen. De drabbades även av flera skador. Både Bam Adebayo (sträckning i vänster axel) och Goran Dragic (skada på vänsterfoten) tvingades utgå under matchens gång. Dessutom gjorde en annan av lagets bästa spelare, Jimmy Butler, illa fotleden i slutet av den första halvleken.

Butler spelade vidare, men var uppenbart påverkad av skadan, enligt nyhetsbyrån AP.

– Jag är lite öm, men kommer att bli okej. Lite behandling så kommer jag att bli redo att köra igen, säger han, enligt nyhetsbyrån Reuters.

”Bättre än vi visade”

Därmed ligger Miami för första gången detta år under i en slutspelsserie. 

– Vi är mycket bättre än vi visade i kväll. Men man måste berömma Lakers, och vi får se till att jobba, säger tränaren Erik Spoelstra.

”Inte tillräckligt fysiska”

Enligt Lakers stjärna LebBron James, som stod för 25 poäng, 13 returer och nio assist i matchen, så berodde vändningen på att Lakers till sist vaknade till liv.

– Vi var inte tillräckligt fysiska i början av matchen. Men man är tvungna att få en känsla för hur tufft Miami spelar. De slog oss på käften. Men vi fick en känsla för hur de spelar och visste sen hur tufft vi ska spela, sade han på den digitala presskonferensen efter matchen, och fortsatte:

– Men från det att ledde med 23–10 så började vi spela så bra som vi kan. Vi fick upp farten och passningsspelet och gjorde en riktigt bra match.

Poängbäst i matchen var Anthony Davis med 34 poäng.

– Ju större ögonblicket blir desto mer förbättrar han spelet, säger Lakers tränare Frank Vogel, enligt nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.