Montrezl Harrell med en monsterdunk i första perioden för Los Angeles Lakers. Foto: TT

Skadeskjutet Los Angeles Lakers bröt negativ trend

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka förluster tog ett skadeskjutet Los Angeles Lakers en välbehövlig seger.

Laget vann med 100-86 hemma mot Cleveland – utan sina två storstjärnor LeBron James och Anthony Davis.

– Vi ska inte bara hålla huvudet ovanför vattenytan, vi ska vinna matcher, säger segerorganisatören Montrezl Harrell.

Fixstjärnan LeBron James har missat de senaste fyra matcherna med en skadad högerfot. Parhästen Anthony Davis har inte spelat sedan i mitten av februari på grund av besvär med högra vaden.

Utan sina två affischnamn har Lakers haft det tufft och halkat ner till fjärde plats i den västra konferensen. På 46 matcher har det blivit hela 17 förluster.

Men i natt kom ett välbehövligt trendbrott.

Harrell bakom segern

Montrezl Harrell blev stor segerorganisatör med 24 poäng, varav flera rejäla dunkar, och tio returer när Cleveland besegrades med 100-86 hemma i Staples Center i Downtown.

Gästande Cavaliers hade ledningen med 51-44 i halvtid innan det regerande mästarlaget vände i tredje efter att ha vunnit den perioden med imponerande 28-10.

– Vi måste ta en match i taget. Vi kan inte titta två-tre veckor framåt och vänta på att de (LeBron och Davis, reds anm) ska komma tillbaka. Vi ska inte bara hålla huvudet ovanför vattenytan utan vi ska vi vinna matcher, säger Harrell till nba.com.

”Lakers har mästar-DNA”

Som mest ledde Lakers med 19 poäng i den fjärde perioden.

– Lakers har ”mästar-DNA” så vi visste att de inte skulle lägga sig ner. I den tredje perioden höjde de intensiteten och vi kunde inte matcha det, säger Clevelands tränare J.B. Bickerstaff.

Vad gäller LA:s Anthony Davis så undersöktes han av lagläkarna före matchen och har fått klartecken att stegra sin träning. Han var ute på planen och sköt innan lagen kom ut för uppvärmningen.

ARKIV: LeBron skadad – vred sig i smärtor (21 mars)

MATCHFAKTA

Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers 100-86 (22-24, 22-27, 28-10, 28-25)

Poäng, Lakers: Montrezl Harrell 24, Dennis Schröder 17, Talen Horton-Tucker 15, Markieff Morris 13, Wesley Matthews 9, Kentavious Caldwell-Pope 7, Alex Caruso 5, Kyle Kuzma 4, Marc Gasol 4, Alfonzo McKinnie 2.

Cavaliers: Larry Nance Jr 17, Darius Garland 14, Jarrett Allen 13, Quinn Cook 8, Lamar Stevens 6, Isaac Okoro 6, Cedi Osman 6, Brodric Thomas 5, Dean Wade 4, Damyean Dotson 4.

Publik: 0 (Staples Center, Los Angeles).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.