Kom i min famn! John Wall välkomnar coachen Stephen Silas efter nattens efterlängtade vinst för Houston. Foto: TT

NBA: Houston vann efter 20 raka förluster

Uppdaterad
Publicerad

Houston kan andas ut. Efter 20 raka förluster i NBA vann laget i natt med 117-99 över Toronto.

– Det var speciellt för oss att vinna efter så många förluster, säger Houstoncoachen Stephen Silas enligt AP.

Precis när signalen ljöd för halvtidspausen fick Danuel House Jr se ett trepoängsskott från 15,5 meter gå i korgen för ledning 65-60. Det gav Silas goda känslor på bänken.

– Det var som om ”woah” kanske är det dags i kväll? Det kändes som om något speciellt hade hänt, säger coachen Silas.

Houstons svit är den nionde sämsta i ligans historia och var den värsta sviten sedan Philadelphia förlorade 28 matcher i rad 2016. De 28 raka förlusterna i rad är ligans absoluta bottenrekord för övrigt.

Walls första triple-double på fem år bidrog till segern

Houstons John Wall satte sin första triple-double (19-10-11) på fem år vilket hjälpte laget att vinna sin första match sedan 4 februari.

Motståndaren Toronto övertog nu sviten av pågående matcher med förluster i ligan. Det var Torontos nionde raka förlust.

Houstons megaförlustrad har blivit en snackis i NBA och inte mindre än sju namngivna coacher har erbjudit coachen Silas sin hjälp under förlustresan.

– Det har varit tufft att se mina spelares besvikelse efter att ha kämpat så hårt men ändå åkt på förlust efter förlust. I dag var det så häftigt att se alla så glada när de gick till omklädningsrummet. Det var så coolt, säger Silas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.