Efter ett år gjorde Carmelo Anthony comeback med nummer 00. Foto: TT.

NBA-legendar gjorde comeback med nummer 00

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldige OS-mästaren Carmelo Anthony gjorde i natt comeback för Portland efter ett års frånvaro i NBA. Han gjorde det med nummer 00 på linnet.

Anthony hade tänkt till ordentligt innan han valde att spela i det originella numret 00 till skilnad från nummer 7 han använt tidigare i karriären. På Twitter nämner han elva punkter bakom anledningen. I grunden handlar det om att numret är större än basketen själv: ”Det är ett nummer som är större än vad något kan räknas till och det är utan slut. Det  är en process som aldrig slutar och som man aldrig kan bestämma värdet på”, skriver 35-åringen på sociala medier.

Har saknat omklädningsrummet

Det blev förlust för hans Portland med 104-115 mot New Orleans och Anthony gjorde tio poäng.

– Det känns skönt att vara tillbaka där jag hör hemma. Det var skönt att känna rutinerna igen, de som jag varit van vid i 17 år: spelarbussen, lunchen och snacket i omklädningsrummet, säger Anthony som inte fick spela med poängmaskinen Damian Lillard som haft ryggproblem i snart en vecka, enligt Reuters.

Anthony, som aldrig vunnit NBA-titeln har varit med i tio All Star-matcher i ligan, har skrivit på ett ettårskontrakt värt upp till 18 miljoner kronor, en lågbudgetvariant i ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer