Toronto Raptors Pascal Siakam kan bara le åt segersviten på 15 matcher.

NBA-mästarnas klubbrekord utökades

Uppdaterad
Publicerad

Toronto Raptors vann klubbens första NBA-titel under fjolåret och nu har klubben det stora målet att försvara titeln. Inatt tog laget sin 15:e raka seger och fortsätter utöka sitt nya klubbrekord på antalet segrar efter att man avfärdat ett formsvagt Minnesota med 137-126.

Att försvara en NBA-titel är inte det enklaste uppdraget men nu visar klubben åtminstone prov på att man har en hel del kvalité. Inatt fortsatte laget sin segerturné och utökade därmed sin historiska vinstsvit till 15 matcher.

En stor del av lagets framgångar under rekordet har varit det otroligt stabila skyttet som man haft över hela laget. I ett snitt på alla spelare som tagit ett avslut så har man fått poäng på nästintill hälften av alla skottförsök som man tagit under dessa 15 matcher.

Och stabilt var även skyttet inatt. Den som visade framfötterna mest i nattens seger var dock storstjärnan Pascal Siakam som gick av parketten med 34 poäng, sex returer och fem assister.

Torontos segersvit har också gett genomslag i tabellen där. I den östra konferensen har man klättrar rejält och är nu på en stabil andraplats bakom suveräna Milwaukee Bucks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.