Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Jerebko och SVT:s expert Nick Rajacic. Foto: Bildbyrån

SVT-experten Nick Rajacic om Jerebko: ”Säker på att hans karriär är över”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko har bett om ursäkt för flytten till Ryssland.

Men SVT:s expert Nick Rajacic tror att det är slut på den aktiva karriären.

– Jag är säker på att hans karriär är över, säger han.

Efter mer än ett års tystnad har Jonas Jerebko nu öppnat upp om flytten han gjorde till ryska CSKA Moskva under det pågående kriget i Ukraina. I en intervju med TT, som publicerades under måndagen, beskriver han flytten som ”ett misstag”.

– Jag vill säga förlåt. Det blev fel, men jag kan inte skylla på någon annan än mig själv, sa 36-årige Jerebko.

SVT Sports expert Nick Rajacic blev förvånad över ursäkten.

– Inte minst över tajmingen. För två veckor sedan på sociala medier lät det som att han fortfarande stod fast vid allt som har hänt. Jag trodde aldrig någonsin att ursäkten skulle komma om jag ska vara ärlig. Det har gått så lång tid och jag tänkte att ”han är för stolt”. Så jag blev väldigt förvånad, chockad till och med, säger han.

”Säker på att hans karriär är över”

Varför tror du att han ber om ursäkt nu?

– Jag har ingen aning. Förhoppningsvis är det för att han kommit till insikt ”vänta, jag har svikit så många människor och det var kanske inte moraliskt rätt att ta det beslutet”.

Rajacic tror inte att Jerebko kommer att spela i landslaget igen, och tror inte heller på en återkomst till basketligan.

– Hans ursäkt är ett bra första steg, däremot är det väldigt långt kvar tills han kan komma tillbaka till svensk basket och en lång process där han kommer vara tvungen att göra fler intervjuer och svara på tuffare frågor innan folk kan börja gå vidare.

– Han har tagit det här första steget och nu är det upp till honom att visa att han menar det.

Vad tror du om hans framtid?

– Jag är säker på att hans karriär är över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.