Felix Terins blev poängbäst i Norrköping med 21 poäng. Foto: Bildbyrån

Norrköping klart för final – vände i fjärde perioden

Det såg ut som om Nässjö skulle tvinga fram en sjunde avgörande semifinal mot Norrköping.

Men då visade gästerna styrka och vände på matchen i den fjärde perioden och säkrade finalplatsen efter 89-86.

– Det är svårt att hålla borta leendet, säger Norrköpings Felix Terins till SVT Sport.

Norrköping startade piggt och hade efter den första perioden en 33-28-ledning. Men finalplatsen skulle inte säkras så enkelt. Nässjö kom tillbaka starkt i andra, och i halvtid var det endast en poäng som skiljde lagen åt efter att Nässjös David Höök satt 55-54 med en trepoängare med fem sekunder kvar.

Smålänningarna skulle dra ifrån något i en tajt och poängsnål tredjeperiod som hemmalaget vann med 15-10, och ledningen var då sex poäng stor.

Avslutningen skulle bli dramatisk. På drygt två minuter lyckades Norrköping göra åtta raka poäng, och var då endast en poäng från att kvittera med sex minuter kvar. Och tre minuter senare, vid ställningen 78-78 klev Phillip Carr fram och satte en viktig trea för Norrköping som inte skulle släppa ledningen en gång till. Norrköping vann med 89-86, och är klart för final efter 4-2 i matcher.

– Det är fantastiskt. Det är så jävla kul, det är svårt att hålla borta leendet. Det är svårt att sätta ord på känslan, säger Felix Terins till SVT Sport.

Finalmotståndare blir antingen Jämtland eller Södertälje som möts i en sjunde avgörande semifinal imorgon. Vilken motståndare det blir bryr sig inte Felix Terins om.

– Det spelar ingen roll. Vi fokuserar på oss själva. Båda har gjort det bra, säger Terin.