Pierre Hampton bästa poängplockare för Jämtland. Foto: Bildbyrån

Jämtland vann – tvingade fram en avgörande semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Jämtland vann måstematchen.

Nu väntar en sjunde avgörande semifinal.

– Jag måste ge cred till Jämtland, säger Södertäljes stjärna Anton Gaddefors till SVT.

Semifinalerna är en jämn historia i herrarnas basketliga.

I kväll hade Södertälje chansen att som första lag blir klara för SM-final, detta om man skulle vinna den sjätte semifinalen på bortaplan mot Jämtland.

Men detta blev en match där hemmalaget var i förarsätet från start och ledde i halvtid med 46-34. Segern skrevs till 89-68 där Pierre Hampton var bästa poängplockare för Jämtland med sina 19 poäng.

”Var bättre i dag”

Jämtland hyllades efteråt av Södertäljes stjärna, Anton Gaddefors.

– Vi gör en bättre andra halvlek. Men jag måste ge cred till Jämtland, för varje gång vi nafsar ikapp lite, spelar de sig fram sig till ett bra skott eller sätter ett riktigt tufft skott. Vi kommer aldrig ifatt ner till fem-sex poäng som jag tror att vi hade behövt för att skaka dem lite. Cred till dem som var bättre i dag, säger Gadderfors till SVT.

Nu väntar en sjunde avgörande semifinal på onsdag i Södertälje. I den andra semifinalen möts Norrköping och Nässjö där laget från Östergötland har chansen att ta sig till finalen under tisdagen, en match som du ser i SVT med start klockan 19.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.