Matilda Ekshs Luleå blev utklassat av Norrköping. Foto: Bildbyrån.

Luleå utklassat av Norrköping – efter katastrofstart

Uppdaterad
Publicerad

Luleå är regerande svenska mästare.

Men borta mot Norrköping hade de ingen chans.

Efter en exceptionell rivstart vann Norrköping med hela 90-72.

– Vi spelar ju katastrofalt, sade Ellen Nyström efter den första halvleken.

Luleå blev svenska mästare förra säsongen, som avslutades i förtid på grund av coronapandemin. Även i år är laget topptippat, men de var i dag aldrig nära att utmana fjolårets seriefyra Norrköping.

Redan innan den första perioden var halvvägs ledde hemmalaget med hela 19–2, och när perioden var över ledde Norrköping med 33–13.

”Spelar ju katastrofalt!”

Luleå spelade därefter upp sig, men i paus var Norrköpings ledning fortfarande 19 poäng, 54–35.

– Vi spelar ju katastrofalt! Vi får inte stopp i försvaret, vi tar inga returer och spelar inte vårt spel. Det är inte konstigt då att vi ligger under med 20, sade Luleås Ellen Nyström till SVT Sport i pausvilan.

I den andra halvleken missade Luleå inte lika mycket som de gjorde i den första halvan, men var aldrig nära att hota Norrköping, som vann med 90–72.

– Norrköping har genomfört matchen helt på sina egna villkor, sade SVT Sports expert Elisabeth Egnell i slutet av matchen.

– Det är ju laginsatsen Luleå som inte alls levererar i dag, sade hon senare.

”Vi sov”

Luleås tränare Robin Sandberg var irriterad efter matchen.

– Jag tyckte att det var ganska tydligt redan i halvtid: Vi sov och vi var inte agressiva. Det syntes tydligt i returtagningen och det syntes tydligt att vi aldrig någonsin fick de trötta och obekväma, och jag vet inte vad jag skulle ha gjort mer, sade han, och fortsatte:

– Det känns jobbigt att vi går på samma minor som vi gått på tidigare. Vi borde lära oss var de ligger så att vi inte sprängs sju gånger, vi borde bara sprängas en gång. Det är det som gör mig mest irriterad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.