Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här skadar sig Norrköpings Nathan Dawit – fördes sedan till sjukhus Foto: Bildbyrån/Expressen

Norrköpings Nathan Dawit till sjukhus mitt i matchen: ”Inget minne av det som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping vann borta mot Luleå i herrarnas basketliga. Men laget åkte ändå på en tuff smäll då Nathan Dawit var tvungen att åka till sjukhus strax efter halvtid.

– Han har inget minne av det som hände, eller knappt av matchen alls, säger tränaren Mikko Riipinen till SVT Sport.

Det var i slutet av den första perioden som Norrköpings Nathan Dawit fick en armbåge i huvudet. Han lade sig ner på golvet och blev liggande en stund, men spelade ändå vidare då den andra perioden drog igång.

Han spelade ungefär halva den andra perioden, men byttes sedan ut och började må dåligt. Strax efter halvtid fördes han till sjukhus.

– Han mådde sämre och sämre och nu har de konstaterat en lättare hjärnskakning. Han har inget minne av det som hände, eller knappt av matchen alls, säger tränaren Mikko Riipinen.

De regerande mästarna är obesegrade hittills i serien och borta mot Luleå tog man sin elfte raka seger då man vann med 94-78. Matchens bästa poängplockare var Luleås Gustav Hansson med 22 poäng. Poängbäst hos gästerna var Isaac Vann som var tillbaka från skada.

Dawit är tillbaka på hotellet och kan åka tillbaka till Norrköping med laget i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.