Pressat Norrköping tog nionde raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping är fortsatt obesegrat i basketligan.

Men segern – 82-75 – satt långt inne mot tabellsexa Uppsala.

– All cred till Uppsala, säger Norrköpings coach Mikko Riipinen till Expressen.

Regerande svenska mästaren Norrköping har inlett säsongen med nio vinster av nio möjliga. Borta mot Uppsala fick dock tabellettan bekänna färg och inför den sista perioden var ledningen bara fyra poäng.

Ett tappert kämpande Uppsala, som dragits med skador, hängd med bra inledningsvis. Men ju längre perioden led desto mer tröt orken och Norrköpings betydligt beredare trupp blev avgörande.

Med tre-fyra minuter kvar gjorde gästerna ett ryck som Uppsala aldrig hämtade sig ifrån.

– Jag tycker att vi tittar mästaren i ögonen. Med lite distans tror jag att vi kan se att vi gjort en okej match, säger Panagiotis Nikolaidis, coach i Uppsala.

Matchens delikatess stod Felix Terins för när han med en läcker passning hittade Adam Ramstedt som satte 76-69 nära korgen i slutet av matchen.

Norrköping ledde som mest med tolv poäng i matchens slutskede och vann till slut med 82-75 efter att Uppsala snyggat till siffrorna.

– All cred till Uppsala. De gör en riktigt bra match. Vi spelar okej, säger Norrköpings coach Mikko Riipinen.

Marcus Tyus blev poängbäst i Norrköping med 17 medan Ramstedt och CJ Penha stod för 16 vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.