Foto: Bildbyrån

Officiellt: Jonas Jerebko klar för Chimki

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko är officellt en Chimkispelare. Det meddelar den ryska klubben på sin hemsida

”Jag är bara glad över att få spela i ett av de bästa lagen i Europa”, säger Jerebko.

Som SVT kunde avslöja i går lämnar Jonas Jerebko NBA och går till den ryska toppklubben BK Chimki. Jerebko har skrivit på ett tvåårskontrakt, fram till 2021.

Tränaren Rimas Kurtinaitis är glad över tillskottet.

”Jonas är en väldigt bra spelare som kan spela både fyra och femma. Han kommer från NBA där han har visat bra resultat och spektakulär basket, och spelade till och med final 2019. Jag är väldigt glad över att vi har värvat honom”, säger han till klubbens hemsida.

”Har varit på min bucketlist”

Jerebko kommenterar flytten såhär:

”Jag är bara glad över att få spela i ett av de bästa lagen i Europa. Jag ser framemot att spela på toppnivå i Europa efter tio år i NBA. Att spela mot de bästa i EuroLeague är har varit på min bucketlist.”

Jonas Jerebko spelade den gångna säsongen i det som kallades för världens bästa lag, Golden State Warriors. Men det blev inget NBA-mästerskap för svensken eftersom Toronto Raptors vann finalen mot Warriors. Samtidigt gick Jerebkos ettårskontrakt ut.

Forwarden draftades av Detroit Pistons i andrarundan 2009 och har efter det även representerat Boston Celtics och Utah Jazz borta i NBA. I Europa har han spelat för Marbo Basket, Plannja Basket och italienska Angelico Biella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.