Person bakom Södertälje-segern

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre dagars ledighet visade Södertälje Kings att juluppehållet gjort laget gott. I hemmamötet med Norrköping Dolphins stod Södertälje för en stark andra period och gick till pausvila i ledning, 46-35 och vann tillslut med 85-66.

– Vi var oroliga att det skulle vara lite sega ben, men jag är väldigt nöjd med vårt spel idag, säger Jonathan Person till SVT Sport.

Efter två raka förluster, där Södertälje förlorade med 17 poäng mot Borås i senaste omgången, kunde laget hitta tillbaka på ett välbehövligt vinnarspår.

Jonathan Person var en av planens bästa spelare med sina 15 poäng och var en av andledningarna till att Södertälje kunde rycka i den tredje perioden, som laget vann med 22-14 och egentligen avgjorde matchen.

– Det var längesedan vi hade en match där det kändes bra. Även vid vinster har det känns som att vi borde göra bättre. Det var skönt att vi vann denna och nu måste vi bygga på det här.

Segern innebär att Södertälje hakar på i toppen men har fortsatt åtta poäng upp till serieledande Borås, som väntar i nästa match.

– Det blir tufft, de slog oss ganska bekvämt för några dagar sedan. Vi måste komma redo, de spelare annorlunda, byter nästan alltid på screensen och har otroligt bra skyttar. Det blir en helt annan match, vi måste spela minst lika bra som idag.

MATCHFAKTA

Södertälje-Norrköping 85-66

(23–22, 23–13, 22–14, 17–17)

Södertälje: Dino Pita 15, Jonathan Person 15, Martin Pahlmblad 13, Anton Gaddefors 13, Sheriff Drammeh 9, Eric Adams 8, Alexander Larsson 6, Hampus Ramstedt 4, Adam Karahmetovic 2.

Norrköping: Tim Schüberg 13, Anes Zekovic 10, Jeril Taylor 7, Anton Saks 7, LaDarien Griffin 7, Tyre Gathright 7, Gustav Moberg 5, Alan Zekovic 5, Hampus Åhlin 3, Lucas Lindh 2.

Publik: 643.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.