Norrköpings Eugene Harris anfaller och Luleås Brice Massamba (i blått) försöker avstyra. Foto: TT.

Pinsam miss: Förbundet delade ut ”dammedaljer”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Norrköping tagit hem den sjunde och avgörande SM-finalen i Luleå väntade prisutdelning för lagen. Där lämnade förbundsfolket över medaljer med inskriptionen ”Dam Seniorer”, vilket togs emot på helt olika sätt av lagen.

Efter prisceremonin gick Brice Massamba och samlade in alla silvermedaljörerna och lämnade tillbaka dem.

– Vi är inga jävla damer. Först gör de det där med Södertälje och nu det här. Det är fan ett jävla skämt den här ligan. Det är en fucking Kalle Anka-liga, säger Massamba till Aftonbladet och syftar på att Södertälje slapp straff efter att ha använt en oregistrerad spelare.

”Visste inte att vi var damer”

I Norrköping behöll man sina guldmedaljer och brydde sig inte nämnvärt om graveringsmissen.

– Jag visste inte att vi var damer, men jag tar det med stolthet. Det är fortfarande en guldmedalj. Vi behåller våra. Det var dem vi kom hit för, säger Tim Schüberg.

Förbundets ordförande Mats Carlsson beklagar missen och ber om ursäkt.

– Jag fick reda på det nu. Jag förstår att de är upprörda, jag vet som sagt inte vad som har hänt, men det ska inte hända, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.