Publikfest i Globen. Foto: Bildbyrån

Publikfesten i Globen: ”Sverige är den bästa publiken”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kommer att spela EM-kvalmatchen mot Turkiet inför en rekordpublik. Över 10 000 biljetter var sålda under måndagsförmiddagen och det kommer bli en speciell upplevelse för spelarna.

– Det ska bli jätteroligt. Alla mina kompisar och släkt kommer dit. Dessutom är jag från Stockholm, vilket gör det extra kul, säger en av lagets stjärnor, Ludde Håkanson till SVT Sport.

Det tidigare publikrekordet sattes på Hovet för två år sedan. Nu är rekordmånga biljetter sålda och under förmiddagen hade över 10 000 biljetter sålts.

– Det kommer bli grymt kul. Tidigare har vi spelat i Norrköping, för att sedan ta klivet upp och spela på Hovet. Nu har vi kommit ytterligare ett steg när vi får komma upp till Globen. Det kommer bli fantastiskt. Jag har för sjutton inte ens varit inne på planen i Globen, säger Tobias Borg, som gör comeback i landslaget.

Även det tidigare rekordet slogs i en match mot Turkiet, och det kommer vara runt 3 000-4 000 turkiska fans på läktaren.

– Det ryktas om att det kommer vara minst lika många turkar på plats. Så förhoppningsvis blir det en bra stämning, de brukar vara bra på att låta mycket, säger Håkanson.

Trots det starka bortastödet tror talangen Melwin Pantzar att Sverige kommer bäras fram av publiken.

– Det kommer bli otroligt. Hemmaplan, jag är från Märsta, familj och vänner kommer vara där. Vi kommer vinna, Sverige är den bästa publiken, så vi tar det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.