25-åringen missar EM på grund av en knäskada. Foto: Bildbyrån

Regan Magarity missar basket-EM

Uppdaterad
Publicerad

En knäskada stoppar Regan Magarity från sommarens basket-EM i Spanien och Frankrike.

Den 25-åriga forwarden skulle göra sitt andra EM men tvingas nu lämna återbud.

– Det är alltid en ära att få spela i landslaget, att inte få uppleva det i sommar är jättetråkigt, säger Regan Magarity till SVT Sport.

Regan Magarity slog igenom för två år sedan när Sverige tog en sjätteplats i EM och hon har sedan dess utvecklats till en av landslagets nyckelspelare. Under denna säsong var hon den mest effektiva spelaren i den franska ligan.

Hon har sedan ett år tillbaka brottats med en mindre knäskada som förvärrats under säsongen.

– Jag har haft problem med mitt högra knä i drygt ett år nu. Under säsongen har skadan bara blivit värre. Det är något som jag måste ta hand om nu så att det inte förvärras, säger Magarity till SVT Sport.

– Det är alltid en ära att få spela i landslaget, att inte få uppleva det igen i sommar är jättetråkigt, säger hon.

Magarity gjorde sin mästerskapsdebut under EM 2019, sommarens slutspel skulle ha blivit hennes andra.

– Jag har spelat ett EM förut och det var en av de bästa basketupplevelserna som jag har haft. Att inte få vara med är jättetråkigt men jag vet att det är ett beslut som jag måste fatta för min hälsas skull, säger Regan Magarity.

Andra stjärnan som missar EM

– Ytterligare ett riktigt tråkigt besked inför sommaren, givetvis. Regan, som gjorde sitt första framträdande med landslaget under EM 2019, har redan hunnit etablera sig som en mycket viktig del av av gruppen, både på och av planen, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare står det klart att Amanda Zahui missar EM.

Allis Nyström och Amanda Kantzy kommer att kallas in till läger inför EM. Nyström är bland annat nybliven svensk mästare med Luleå Basket.

ARKIV: Här landar baskethjältarna efter SM-guldet – möts av jubel på flygplatsen (28 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.