Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Uppsala Basket vann hemma. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Sandra Hansson bakom Uppsalas viktiga seger mot Alvik

Uppdaterad
Publicerad

Tajt mittenmöte mellan Uppsala och Alvik.

Då såg Uppsalas hemvändande stjärna Sandra Hansson till att en förlustsvit bröts – och en annan blev allt värre.

Femman Alvik åkte den korta resan till Uppsala för att möta tabellsexan. Endast två poäng skiljde lagen åt, så mycket tydde på en jämn tillställning i jakten på att haka på i den jämna tabelltoppen.

Men Uppsala gick tidigt ifrån till 18–8 och ledde med hela tolv poäng efter första perioden. Även om Alvik kom riktigt nära höll Uppsala emot och vann till slut rysaren med 84–79. Det kan man till stor del tacka hemvändaren inför säsongen Sandra Hansson för.

Hansson debuterade i SBL redan som 16-åring 2010 för Sallén Basket, och vände hem till moderklubben efter flera säsonger i Umeå, där hon bland annat vann SM-guld.

Fyra raka förluster

I den avslutande perioden stod Hansson, men även lagets poängbäste spelare Savannah Plentovich, flera vikiga poäng. Hansson landade på 22 poäng och Plentovich 23.

Segern gör att Uppsala nu går upp på samma poäng som Alvik och Norrköping och bryter lagets två matcher långa förlustsvit. Alvik har nu fyra raka förluster, efter att ha inlett säsongen med sex raka vinster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.