Norrköping ny tvåa – bortaslog Umeå efter storspel av Oliver

Efter en tung första period vände Norrköping underläge till seger borta mot Umeå.

Vinsten med 88-83 tar laget upp på en andra plats i damernas basketliga.

I Umeå var det dags för toppmöte mellan ligatvåan Umeå och trean från Norrköping.

Och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt. 29-14 till Umeå efter den första perioden satte prägeln på matchen. Men Norrköping ville inte vara sämre.

I nästa period stod Norrköping för en imponerade vändning. Periodsiffrorna 30-9 till bortalagets fördel vände på matchen. Mycket tack vare Kate Oliver och Taylor Murray, som både hade 15 poäng vardera i halvtid.

Oliver poängbäst

Norrköping fortsatte att ånga på under de två avslutande perioderna. Men trots det blev det spännande i slutet då Umeå minskade poänggapet till endast tre poäng. Men Norrköping höll undan till seger 88-83. Stor matchhjälte för gästerna var Kate Oliver, som var poängbäst med sina 28 poäng.

Segern innebär att Norrköping går om Umeå i tabellen och man är nu ny ligatvåa.

KLIPP: Sverige pressade världsfyran i VM-kvalet (28 november)