Dino Pita. Foto: SVT

Södertälje tog revansch efter skandalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje höll än en gång på att tappa en stor ledning. Men de regerande mästarna höll undan och besegrade Umeå med 84-83.

– Jag är inte gråhårig ännu, men det kommer nog om vi fortsätter spela så här, säger Kings Dino Pita till SVT.

Södertälje Kings förlorade oväntat mot Wetterbygden i tisdags med 89-88 efter att ha blivit bestulna på en poäng i matchen, sedan seketariatet räknat Dino Pitas straffkast miss.

I dag tog de regerande svenska mästarna revansch.

Kings vann hemmapremiären med 84-83 mot Umeå, efter att ha varit i ledning med 35-21 en bit in i andra perioden. Gästerna kom ikapp och vände till en rejäl ledning med 66-52 innan hemmalaget vaknade, kom igen och vann.

Dino Pita blev tillsammans med Charles Callison bäst i Kings med 21 poäng. Efteråt var Pita dock besviken på insatsen.

– Jag är inte gråhårig ännu, men det kommer nog om vi fortsätter spela så här. De spelade bra och vi spelade lite i händerna på dem. Andra matchen i rad som vi leder med tio poäng och vi slappnar av. Det får inte hända om vi ska vara en konkurrent för guldet i år, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.