Södertälje vann på poäng i hockeyrinken

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje tog hem första ronden i basketfinalen med seger 92-81 över Borås.

– Det känns riktigt bra. Men det är bara en match, säger Södertäljes Adam Ramstedt.

För första gången på 14 år spelade Södertälje basket i Scaniarinken. Återkomsten inför storpubliken 3875 åskådare blev lyckad även om Borås inledde bäst.

– Första perioden i en stor arena som vi inte spelat i, det var nytt för oss alla. Men i andra och tredje quartern kom vi verkligen igång med bra flow och det höll sig resten av matchen, säger Ramstedt.

I paus ledde hemmalaget med 12 poäng och som mest var sen ledningen uppe i 24 poäng. Borås kom tillbaka lite i slutet men det blev aldrig riktigt spännande.

”Kommer inte riktigt upp i nivå”

Södertälje tog fyra raka SM-guld 2013-2016. För Borås, som är i sin första SM-final i klubbens historia, måste försvarsspelet upp en nivå för att man ska kunna rubba Södertälje på hemmaplan i nästa match.

– Vi torskar med elva poäng och kommer inte riktigt upp i nivå, försvaret ibland är katastrofalt, säger William Gutenius i Radiosportens sändning.

Laget kan ändå ta med sig en bra sista period som man vann med klara 28–17. Nästa match spelas på söndag.

MATCHFAKTA

Final 1 i bäst av 7

Södertälje–Borås 92–81

(24–22, 22–12, 29–19, 17–28)

Södertälje: Auston Barnes 21, Adam Ramstedt 18, Alexander Lindqvist 14, Jonathan Person 14, Martin Pahlmblad 9, Eric Garcia 8, Eric Adams 8.

Borås: William Gutenius 22, Marcus Tyus 20, Nimrod Hilliard IV 16, Brian Fitzpatrick 13, Fredrik Andersson 7, Simon Gunnarsson 3.

Publik: 3 875.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.