Danielle Hamilton Carter har över 40 landskamper för Sverige. Foto: Bildbyrån.

”Som vilken proffskarriär som helst”

Uppdaterad
Publicerad

2009 lämnade Danielle Hamilton Carter Sverige för collegespel i USA. I kväll är landslagsspelaren tillbaka i Damligan för första gången på sex år när Luleå gästar Udominate.

– Det handlar inte om att jag flyttar hem för att avsluta min proffskarriär, det här är som vilken proffskarriär som helst, sägon hon till SVT Sport.

Den 25-åriga landslagsspelaren spelade för 08 Stockholm i Damligan innan hon lämnande Sverige för spel i collegelaget Georgia Tech.

Basketligan dam

Förra säsongen representerade hon Lyon i den franska ligan och snittade då 5,6 poäng och 4,7 returer per match. 

– Jag har fått många frågor om varför jag kommer tillbaka när jag har en proffskarriär utomlands. Men jag ville ta det här steget, jag ser det inte som ett steg tillbaka utan som en utmaning.

– Det kändes rätt i tiden, det handlade inte specifikt om att jag ville komma hem till Sverige utan att Luleå är en klubb med hög standard och en hög målsättning. Här finns alla förutsättningar för att bedriva proffsspel.

Kvällens bortamöte med Udominate från Umeå är en repris på fjolårets final som Luleå till slut vann med 3-1 i matcher.

– Hur kul som helst att starta säsongen mot vår kanske största konkurrent, ett av de andra topplagen. Vi kommer att komma in och göra vårt yttersta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan dam

Mer i ämnet