Foto: Louie Söderberg/Visby Ladies

Tränare lämnar Visby Ladies

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren Eivind Möstl lämnar Visby Ladies efter noll vinster och sju raka förluster under årets säsong.

Visby Ladies är en del av föreningen Visby BBK som i ett pressmeddelande på tisdagskvällen meddelade att klubben och Eivind Möstl ”går skilda vägar med omedelbar verkan”.

– Vi har funderat en hel del på vad vi kan göra för att komma framåt. Vi tog då gemensamt beslutet om att gå skilda vägar för att se om detta hjälper laget på bästa sätt, säger Johan Palmqvist, ordförande i Visby BBK.

Basketligan dam

Hur mycket har de dåliga sportsliga resultaten spelat in?

– Det är svårt att helt bortse från dem. Vi i styrelsen bakom laget kan göra en viss typ av förändringar i en viss ordning. Inför säsongen försökte vi stötta med några justeringar i ledarstaben och då tagit in fler personer runt laget. Men vi vet ju inte om det här kommer att ge en förändring på resultaten, säger Johan Palmqvist.

Behöver en förändring

Det blir nu assisterande coach Anders ”Leo” Pettersson som tar över under resten av säsongen. Marie Söderberg fortsätter som assisterande coach.

– Det är tufft att hamna i den här situationen, att gå skilda vägar med vår head-coach. Det är inget enkelt beslut. Men vi tror att laget behöver en förändring, säger Johan Palmqvist.

För Visby Ladies väntar nu två bortamatcher: Mot serieledande Luleå den 13 december och tabellsexan Umeå den 14 december. Nästa hemmamatch spelas den 28 december mot Alvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan dam

Mer i ämnet