Spelledigt – då träffade landslaget fansen

Publicerad

I dag hölls en stor supporterträff under basket-EM i Ungern, där landslaget minglade med svenska supportrar. ”Jag blev lite ”starstrucked”, det här är mina idoler, sa unga supportern Lauren Scanlon.

Trots 33-gradig hetta tog sig landslagsspelarna god tid för mängder av idolfotograferingar och ihärdigt autografskrivande. Stjärnorna var väldigt tacksamma för stödet från de tillresta svenska fansen.

– Jag hoppas att jag är en förebild, det är jättekul att ha ungdomar som fans. Det betyder ju mycket för dem. Man vet ju själv hur man såg upp till de äldre spelarna när man var i den åldern. Jag har hört att om vi tar oss vidare så kommer det fler fans, och det gör ju att man blir extra taggad. Det betyder jättemycket för oss att många är här och stöttar, säger centern Louice ”Lollo” Halvarsson till SVT Sport.

Övriga medverkande i reportaget:  Marcus Järvinen, Maja Erixon och Madeleine Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Basket-EM 11-28 juni

Mer i ämnet