Arkivbild: Umeås Tiffany Brown Foto: Bildbyrån

Tredje förlusten för Umeå – tufft läge i EuroCup

Uppdaterad
Publicerad

Umeås EuroCup-äventyr ser ut att gå mot ett snabbt avslut.

I dag åkte laget på sin tredje raka förlust på lika många matcher efter 54-91 hemma mot turkiska stjärnlaget Cukorova.

Redan innan EuroCup-äventyret började såg de ut att bli en tuff resa för Umeå. Laget lottades i en av cupens svårare grupper – med turkiska ligaettan Cukorova som den kanske allra tuffaste uppgiften.

I dag kom laget på besök till Umeå med världsstjärnor som senegalesiska Astou Ndour, belgiska Kim Mestagh och ukrainska Alina Iaugpova i laget.

Umeå var tvunget att stå för en praktskräll för att vinna mot laget som ses som en av favoriterna att vinna turneringen. Men precis som väntat blev det en uppvisning av Cukorova.

Tredje raka förlusten

Bortalaget tog snabbt kommandot i matchen och kunde dra ifrån till 29–11 efter första perioden. I den andra perioden kom Umeå ifatt en aning, men ställningen 48–24 i paus representerade kvalitetsskillnaden.

Den tredje perioden var Umeås starkaste, laget spelade 22–22 men förlorade ändå matchen med stora siffror efter att Cukurova dominerat även i den fjärde perioden och till slut vann matchen med 91–54.

Förlusten var tredje raka nederlaget för Umeå i EuroCup och nu behövs ett mirakel för att ta sig vidare från gruppen. För turkiskorna har gruppspelet varit rena motsatsen, laget tog sin tredje raka storseger och lever upp till favoritskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.