Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lettlands David Bertans hade all chans att utjämna, men missade och bröt ihop. Foto: Bildbyrån

Tyskland till semifinal i basket-VM – slog Lettland

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland är vidare till semifinal i basket-VM.

Men det satt långt inne, Lettland var en kantträff ifrån att segern i, David Bertans missade matchens sista avslut och bröt ihop.

– Nu gråter han, stackarn, säger SVT Sports Nick Rajacic.

Matchen var jämn till en början, efter första kvarten var Lettland i ledning med tre bollar och efter halva matchen var Tyskland i ledning.

Tyskarna kanonstartade den tredje kvarten och var som mest i ledning med 74–60. En missräkning för Tyskland var storstjärnan Dennis Schröder som var blek matchen igenom och sågades av SVT:s expert Nick Rajacic efter matchen.

– Han gjorde sitt livs sämsta match, säger SVT Sports Nick Rajacic.

Bröt ihop efter slutsignal: ”Stackarn”

Lettland gjorde en väldig forcering på slutet, och gick upp till 81–79 med 33 sekunder kvar, när just Schröder missade att avgöra matchen för Tyskland med sju sekunder kvar så kontrade Lettand. David Bertans hade all chans att skjuta Lettland till seger med ett skott från bakom trepoängslinjen, men missade.

– Nu gråter han, stackarn, säger Nick Rajacic.

Och det gjorde letten, som bröt ihop efter att ha missat det sista avslutet.

Matchen slutade 81–79 och Tyskland är vidare till semifinal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.