Umeå vidare till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Umeå tog sig planenligt till basketens SM-semifinal ikväll. Liganykomlingarna Wetterbygden besegrades med 82-48. Stor matchhjälte för fjolårsfinalisterna blev amerikanskan Hollie Mershon.

Umeå är klara för SM-semi efter en komfortabel seger med 82-48 i den andra kvartsfinalen mot nykomlingarna Wetterbygden.

Inget av lagen bjöd på något vidare skönspel i de två första perioderna. Dålig skottprocent resulterade i att Umeå ledde med 36-28 efter 20 spelade minuter.

Men i den andra halvan av matchen höjde sig Umeå spelmässigt. Amerikanskan Hollie Mershon, pointguard, var matchens främsta spelare med 17 poäng varav fem trepoängare.

Det slarvades alldeles för mycket hos Wetterbygdens spelare, både i anfall och speluppbyggnad. Nu väntar en lång semester för Huskvarna-laget.

Det var inte en helt övertygande insats av fjolårets finalister men ändock klart för semifinalspel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.