Wetterbygden Sparks tog sista slutspelsplatsen. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Wetterbygden knep sista slutspelsplatsen efter dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Det blev högdramatiskt när Visby desperat försökte få in en avgörande trea mot Högsbo. Men försöken blev resultatlösa och därmed missade Visby chansen att gå om Wetterbygden och ta den sista slutspelsplatsen.

Visby var tvingat att vinna mot Högsbo för att kunna gå om Wetterbygden och ta den sista slutspelsplatsen i den sista grundseriematchen. Gotländskorna låg under hela matchen och med 1 minut och 30 sekunder kvar låg laget under med sex poäng. Men med en minut kvar satte Visbys Zakiya Saunders en trea fram till 63-66. Högsbo stack emellan med två straffkast, men med halvminuten kvar satte samma Saunders en ny trea fram till 66-68.

Samtidigt låg Wetterbygden under mot Alvik i förlängningen, efter att ha tappat sin ledning i slutet av ordinarie tid.

Med 18 sekunder kvar tog Visby timeout och försökte göra poäng från alla möjliga och omöjliga vinklar, men utan resultat. Därmed kunde Wetterbygden, trots förlust med 92-90, knep den sista slutspelsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.