Jonas Jerebko och Dimitris Itoudis. Foto: Bildbyrån

Väljer att hylla Jonas Jerebko: ”Han kommer in helt rätt i det”

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken haglar mot Jonas Jerebko.

Men han får beröm av sin nya tränare i CSKA Moskva.

– Jonas gör det bra, säger Dimitrios Itoudis i en video från klubben.

Svenska basketprofilen Jonas Jerebko valde att gå till ryska klubben CSKA Moskva – trots landets pågående invasion av Ukraina.

I söndags debuterade 35-åringen för sin nya klubb. Efter segern mot Astana – där Jerebko stod för 12 poäng – lovordas han av sin nya tränare.

– Han kom in helt rätt i det, med bra momentum då vi låg under. Han bidrog med trepoängare, spred bollen bra, sköt bra och försvarade väl, säger Dimitrios Itoudis i ett klipp som klubben lagt ut.

Jerebko: ”Gör det enkelt”

Jerebko säger själv följande om sin första match:

– Jag har precis kommit hit. Jag haft en träningsvecka på mig att komma in i det, men min lagkamrater gör det enkelt för mig. De hittar mig i  rätt positioner.

Jerebkos flytt har väckt ilska i idrottsvärlden och han har bland annat stängs av från landslaget samt fått sitt kontrakt brutet med en stor sponsor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.