Foto: Bildbyrån

WNBA-meriterad guard till Luleå Basket

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Basket förstärker truppen med en meriterad guard.

Amerikanskan Maggie Lucas, 29, har bland annat gjort fyra säsonger i WNBA samt två säsonger i franska ligan.

– I Maggie får vi en guard med högprocentigt skytte och goda ledaregenskaper, säger klubbdirektören Christer Sehlin i ett pressmeddelande.

Luleå ligger för närvarande på femte plats i SBL Dam, men tabellen är haltande och de har till exempel spelat fyra matcher mindre än tvåan A3 Umeå.

I mitten på januari anländer ett nytillskott i form av Maggie Lucas som efter en framgångsrik collegekarriär draftades som nummer 21 i andra rundan till WNBA, den amerikanska proffsligan.

Hon kommer närmast från kinesiska Tianjin Ronggang där hon förra säsongen snittade 27,3 poäng, 6,2 returer, 3,3 assist och 1,4 steals per match.

Har aldrig varit i Sverige

– Luleå som organisation har ett fantastiskt rykte och det är en ära att få vara en del av klubben. Staden ser vacker ut och jag ser fram emot att få uppleva den. Jag har aldrig varit i Sverige tidigare, säger Maggie Lucas i ett pressmeddelande.

Klubbdirektören Christer Sehlin säger så här om nyförvärvet:

– I Maggie får vi en guard med högprocentigt skytte och goda ledaregenskaper som kommer öppna upp golvet för de andra spelarna. Dessutom är hon en stenhårt arbetande spelare som är professionell i allt hon tar sig för.

KLIPP: LeBron James sanslösa milstolpe – krossar Michael Jordan (31 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.