Zahui hyllar Noel: ”Är en fantastisk människa”

Uppdaterad
Publicerad

Basketproffset Amanda Zahui hyllade tidigare klubbkamraten Noel Filén-Hammartström i sitt tal när hon tilldelades Sportspegelpriset.

– Det här priset representerar Noel Filén-Hammarström som öppet och modigt tog ett steg närmare att leva sitt sanna själv, säger hon i talet.

I en exklusiv intervju med SVT Sport berättade Amanda Zahui om sitt tacktal efter Sportspegelpriset berättar hon om varför hon nämner Noel Filén-Hammarström i sitt tal.

– Noel är en fantastisk människa som jag lärde känna när jag flyttade till Telge, alltid varit riktigt bra på basket alltid stått ut, säger Zahui.

19-åriga Noel är mitt i sin könskorrigering och har lämnat in en dispensansökan för att få börja spela basket igen.

– För inte så längesedan blev Moa Noel och jag grät när jag fick reda på det. Det var så vackert. Jag såg det på Instagram och det var liksom, äntligen. Äntligen får du vara dig själv. Så nu hoppas jag att han verkligen är lycklig, att han får fortsätta inom basketen och leva sin dröm som sitt sanna jag, säger Zahui. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.