Foto: TT Nyhetsbyrån

Zahui visar kanonform inför EM

Uppdaterad
Publicerad

Med 15 poäng och 13 returer var Amanda Zahui en stor anledning till att New York Liberty tog andra raka segern i WNBA (75-69 mot Minnesota). Siffror som bådar gott inför EM som bara är två veckor bort.

Förutom poäng- och returer så gjorde Stockholmsfostrade Amanda Zahui även två assist och två blockade skott. Just i blockkategorin är hon en av den amerikanska dambasketens främsta: Zahui snittar just två blockar per match, i den sex matcher unga WNBA-säsongen och är med det nästbäst.

Om några veckor väntar basket-EM – en turnering som SVT sänder – och Zahui är Sveriges klart starkast lysande stjärna. Frågan är hur hennes klubblag New York kommer klara sig utan henne, för den säsongen pågår parallellt och Zahui lär missa flertalet matcher.

I nuläget ser det åtminstone ut som att New York (två vinster, fyra förluster) kommer att kunna kämpa om en av åtta slutspelsplatser.

Högsta poängnoteringen för Zahui i WNBA är 21 poäng. Nästbästa poängnoteringen är på 17 – en siffra hon nått flera gånger. 15 poäng är dubbelt upp mot både hennes säsongs- och karriärssnitt i WNBA.

27 juni spelar Sverige sin första match i EM – SVT sänder mötet med Montenegro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.