Foto: TT

Zahuis Sopron vann första ronden

Uppdaterad
Publicerad

I söndags blev Amanda Zahui ungersk cupmästare med Sopron. Bara 48 timmar senare vann laget första mötet med franska Bourges i kvartsfinalspelet av EuroLeague.

25-åriga Amanda Zahui är nybliven ungersk cupmästare efter att hennes Sopron i lördags vann finalen över Atomerőmű KSC Szekszárd med 81-72.

Nu jagar svenskan även en internationell cuptitel.

Sopron tog i kväll emot franska Bourges i den första kvartsfinalen i bäst av tre av EuroLeague.

Och den första matchen utvecklade sig till en nagelbitare. Lagen följdes åt hela vägen efter att Sopron framförallt haft svårt att få stopp på Bourges Marine Johannes, som gjorde 24 poäng i matchen. Men det blev ett sanslöst slut.

När 24 sekunder återstod ledde bortalaget med 65-64, men med fyra sekunder kvar lyckade Candice Dupree sänka en tvåa och avgöra matchen till ungrarnas fördel, 66-65.

Efteråt utbröt stort jubel och nu har Sopron 1-0 i matcher.

Zahui spelade 22 minuter och svarade för sju poäng och fem returer.

Match två spelas på fredag i Frankrike.

– Väldigt tuff match. Vi gjorde inte en helt hundraprocentig match utan gav bort väldigt mycket enkla poäng, säger Soprontränaren Roberto Iniguez i Fibas sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.