David Åhman och Jonatan Hellvig förlorade finalen mot det norska paret Mol/Sörum. Foto: Volleyballworld

Hellvig och Åhman fick stryk mot världsettorna

Uppdaterad
Publicerad

Jonatan Hellvig och David Åhman slog det ena världslaget efter det andra på sin väg mot finalen.

Men väl där tog det stopp mot de norska världsettorna Anders Mol och Christian Sörum.

– Det är väldigt små marginaler som avgör i dag, säger den svenske coachen Rasmus Jonsson till SVT Sport.

I veckans stjärnspäckade världstourtävling i Kapstaden plockade de svenska beachvolleytalangerna flera meriterande vinster. I kvartsfinalen besegrades de nederländska världstvåorna Brouwer/Meeuwsen och i semin betvingade de fjolårets världsettor, den qatariska duon Cherif/Ahmed.

Söndagens final mot de norska världsettorna Anders Mol och Christian Sörum, som Hellvig och Åhman slog i EM-semifinalen tidigare i år, blev rafflande, men till slut lyckades norrmännen knipa segern i två raka set, 21–19 och 21–19.

– Det är väldigt små marginaler som avgör i dag. Vår servemottagning och anfall på andrabollen är superbra. Men vi har svårt att stoppa Christian Sörums servemottagningsanfall, även om vi var nära en massa gånger. Vi står för en bra prestation och det skiljer bara två poäng per set mot regerande OS- och världsmästarna, säger den svenske coachen Rasmus Jonsson till SVT Sport.

Duon har klättrat stadigt på världsrankingen under året och ligger i skrivande stund på tolfte plats, men då har poängen från veckans framgångar i Sydafrika inte räknats in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.