Mattias Falck förde Sverige till semifinal i Europeiska spelen. Foto: TT.

Bordtennisherrar ett steg närmare OS

Publicerad

Sveriges herrlag vann kvartsfinalen i Europeiska spelen mot Kroatien med 3-2. VM-silvermedaljören Mattias Falck avgjorde med att vinna skiljematchen och ta Sverige ett steg närmare OS.

Det lag som vinner turneringen i Minsk kommer att redan nu kvittera ut OS-platser till Tokyo nästa år, vilket innebär att både två singelspelare och ett lag på tre spelare kommer att ha fått klartecken ett år i förväg.

Mattias Falck slog Andrej Gacina med 3-1 (9–11,11–3,12–10,11–6) och såg till att Sverige kommer att spela semifinal mot Danmark under fredagen klockan 18.00. 

– Det blev en riktig rysare där våra killar fick slita ont mest hela tiden. Till slut låg allt på Mattias axlar att ro hem matchen. Starkt av honom att vinna två gånger om mot de formstarka kroaterna, konstaterade bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson efteråt.

Kristian Karlsson och Jon Persson är de två andra spelarna i laget.

Sverges damlag med Matilda Ekholm, Linda Bergström och Filippa Bergand blev utslaget av Rumänien med 1-3 i kvartsfinalen. Ekholm vann Sveriges match.

ARKIV: Se Mattias Falck briljera – med bricka, tallrik och vas

Här byter Falck racket mot bricka, tallrik och vas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer